SCOVERGI MICA

 


,,Mica nu face distincţia între prieteni de la oraş sau de la ţară,
ci între clienţi fideli şi cei care, încă, nu au cunoscut-o.”
Chiar dacă suntem în Centrul Vechi, noi nu suntem vechi, ci doar reţeta Micăi este din străbuni. Ajunsă, de curând, în Centrul Vechi, Mica a tot căutat un loc care sa fie numai al ei. Aşezată pe strada Lipscani, în capătul străzilor ticsite cu bănci, scovergăria Mica nu te obligă să treci pe la ele, deorece produsele sale sunt pentru orice buzunar, chiar şi aproape gol.
Originea acestei reţete se găseşte în Muntenia. Scovergile însoţeau ritualul facerii pâinii. Aluatul simplu era meşteşugit cu migală de mâinilie iscusite ale bunicilor. Apoi acesta era rumenit în grăsime, pentru a fi înmuiat în miere sau dulceaţă devenind desertul delicios al copiilor. Scovergiile au constituit din toate timpurile mâncarea omului de la ţară de pe urma muncii sale.
În bucătăria Micăi gaseşti, pe lângă reţetele tradiţionale, numai produse şi preparate naturale, pe care ea le aşează cu grijă, pentru ca tu să regăseşti trecutul: inconfundabilul gust al produselor de la ţară. Fie cu brânză dulce sau sărată, fie cu miere sau cu nucă, fie de post sau de dulce, scovergile noastre aduc tot timpul un zâmbet celor care ne vizitează.


  Vă aştept!

 

Mica